Leerlingen van de George Martens School verrassen ouderen in Godlinze

Persbericht d.d. vrijdag 2 april 2021

Leerlingen van de George Martens School maken paasbakjes voor ouderen van de kerkgenootschap in Godlinze.

Vandaag hebben zeven meisjes hard gewerkt aan 30 paasbakjes voor de ouderen van de doopsgezinde gemeente van Zeerijp/ Zijldijk. De kerk had de school benaderd of ze paasbakjes voor de ouderen wilden maken om zo toch een beetje gezelligheid bij de ouderen in huis te brengen.” Natuurlijk”, was het antwoord van Amber,” dat is toch leuk voor die mensen”. Ook de anderen waren dol enthousiast en kwamen op het idee om er zelf leuke kaartjes bij te maken. Na drie uurtjes werken waren de bakjes prachtig gevuld met tulpen, wilgenkatjes, eitjes en een lief kaartje. Iedereen was erg tevreden met het eindresultaat en nu hopen dat de ouderen een vrolijk Pasen krijgen.

Doen wat werkt
De George Martens School is een school voor praktijkonderwijs. Leerlingen leren hier vooral door te doen. Daarbij proberen wij het nuttige zoveel mogelijk te verweven met het leuke. De nadruk voor veel activiteiten ligt vooral op het doen. Het is belangrijk dat er activiteiten plaatsvinden buiten de school; dit in het kader van de maatschappelijke vorming. Het maken van paasbakjes voor ouderen is daar een mooi voorbeeld van.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de redactie

Meer informatie is op te vragen via (0596) 693 693 of info@eemsdeltacollege.nl
U kunt vragen naar Anneke Dries - Communicatieadviseur

Foto gemaakt door: George Martens School – Gerda Bakker. In de bijlage vindt u de hoge resolutie foto.

Website:

www.martensschool.nl  of www.vo-eemsdelta.nl