Vacature Teamleider George Martens School

De George Martens School zoekt een

TEAMLEIDER (0,8-1,0 fte, schaal 12 cao VO)

Wil jij werken op een lerende, zorgzame en actieve school met een gezellige sfeer en een diverse populatie? Zie jij een mooie uitdaging in het werken aan teamvorming en het creëren van een professionele cultuur? Lees verder!

Wat ga je doen?
Als teamleider heb je de dagelijkse leiding en de eindverantwoordelijkheid over de locatie. Je bent verantwoordelijk voor onderwijsontwikkelingen en geeft leiding aan het team. Je bent direct leidinggevende van zowel het OP als het OOP en vervult een daadkrachtige rol in de HR-cyclus. Met zicht op de verhuizing naar een nieuwe regionale onderwijscampus in het schooljaar ‘22/‘23, werk je samen met het team aan het verder ontwikkelen van de ingezette koers en zie je erop toe dat de visie van de school gevolgd wordt. Je maakt deel uit van de schoolleiding die de ontwikkelingen richting de campus voorbereidt, werkt nauw samen met de collega teamleiders van de andere locaties en neemt het team van de George Martens School mee in het gehele proces rondom de verhuizing. Je leverteen bijdrage aan het geheel van Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta, waarbij je verantwoordelijk bent voor meerdere onderwijs- en/of expertteams.

Wie ben jij?
De George Martens School zoekt een teamleider die:

  • affiniteit, en bij voorkeur ervaring, heeft met het praktijkonderwijs en/of VMBO;
  • vanuit een onderwijskundige visie kan inspireren en stimuleren; 
  • vertrouwen heeft in de vakkundigheid van het team; 
  • benaderbaar, betrokken en zichtbaar is op de werkvloer voor zowel de teamleden als de leerlingen en passie heeft voor de doelgroep; 
  • open en transparant in communicatie is en daarmee vertrouwen weet te wekken in het team; 
  • empathisch is, die oog heeft voor de medewerkers en hen een luisterend oor biedt;  
  • lef heeft en sterk in de schoenen staat;
  • kennis heeft van de regio, een verbindende rol in de regio kan spelen en de deelschool met trots presenteert. 

De leerlingen zoeken daarnaast een teamleider die: 

  • aardig is en een leuke indruk maakt; 
  • streng is op de juiste momenten, maar ook humor heeft “en goed tegen een scheldwoord én een grapje kan”. 

Wie zijn wij?
De George Martens School is een kleinschalige en gezellige school in Appingedam waar praktijkonderwijs wordt verzorgd voor een diverse populatie van 107 leerlingen en waar tevens de voorziening De Doorstart aanwezig is. Er is veel aandacht voor een zorgvuldige en persoonlijke leerlingbegeleiding en het bieden van een veilige en prettige leeromgeving. De medewerkers staan in deze lerende organisatie open voor ontwikkeling. Het team van 20 medewerkers is gedreven om het onderwijs zodanig uit te voeren dat de leerlingen zich met steeds grotere mate van zelfred- en zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid naar zelfstandigheid kunnen ontwikkelen. Er wordt gewerkt met kleine klassen. Maatwerk en gepersonaliseerd leren zijn in de aanpak kenmerkend: elke leerling volgt een eigen leerroute, die aansluit bij wat hij of zij kan en graag wil. Naast dat de George Martens School een zorgzame en lerende school is, is het ook een actieve school. Om ervoor te zorgen dat leerlingen zich sociaal, sportief en cultureel ontwikkelen worden er allerlei activiteiten georganiseerd waarbij de nadruk vooral op het doen ligt. Doel is dat alle leerlingen de school verlaten met een diploma, aangevuld met goede branchegerichte (landelijk gecertifieerde) certificaten.

Stichting VO Eemsdelta
De George Martens School is onderdeel van Stichting VO Eemsdelta, een koepel met vier deelscholen, een reboundvoorziening en een ISK in de regio van de nieuwe gemeenten Eemsdelta en Siddeburen. De stichting verzorgt een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs, alle leerwegen in het vmbo, havo, en vwo-vwo+. De stichting streeft ernaar dat leerlingen makkelijk over kunnen stappen van de ene naar de andere deelschool binnen de stichting. Zo creëren de deelscholen samen meer kansen voor hun leerlingen.

Nieuwe campus
Samen met twee andere VO Eemsdelta scholen en ROC Noorderpoort Educatie Appingedam gaat de George Martens School het onderwijs in de regio op een gezamenlijke onderwijscampus verzorgen. De campus zal een inspirerende leeromgeving en uitnodigende ontmoetingsplek worden die verbinding tussen onderwijs en de regio realiseert. Het wordt een omgeving voor sport en ontspanning voor alle inwoners van de regio Eemsdelta. Op de campus worden de opleidingen wel samengebracht maar niet samengevoegd. In drie eigen gebouwen zullen de deelscholen apart van elkaar zichtbaar en herkenbaar zijn, met als meerwaarde de nabijheid ten opzichte van elkaar. De onderwijscampus zal naar verwachting in augustus 2022 in gebruik genomen worden.

Praktische informatie en procedure
Wil jij graag aan de slag gaan met deze uitdagingen?  Stuur dan uiterlijk 25 oktober 2021 je brief en curriculum vitae via het inschrijfformulier op de website van B&T. Hierbij de link naar de website: https://www.vbent.org/wat-we-doen/werving-selectie/vacature/teamleider-george-martens-school/

Het is alleen mogelijk om via B&T te solliciteren. Voor vragen kun je terecht bij Marja de Kruif via 088 205 16 00. 

Mocht je worden uitgenodigd voor een voorselectiegesprek dan vindt dat plaats op woensdag 3 november 2021. De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie is gepland op maandag 8 november en de tweede ronde woensdag 17 november. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

We zien je reactie graag uiterlijk maandag 25 oktober 2021 tegemoet.

LinkedInvacaturepagina: https://www.linkedin.com/jobs/view/2731680091/?refId=6g5tvjO7TyO5Bl2U9baxzQ%3D%3D