praktijk_koken3.jpg
  • Worden wie jij bent en doen wat werkt

• Jij staat centraal

Op de George Martens School krijg je alle aandacht die jij nodig hebt. Leraren en leerlingen staan bij ons net iets dichter bij elkaar, zodat we samen goede resultaten en een plezierige schooltijd organiseren

• Wie zijn wij

Het praktijkonderwijs van stichting VO Eemsdelta is een vorm van onderwijs waar leerlingen veelal vanaf hun 12e tot hun 18e levensjaar doorbrengen.

• Wat doen wij

Doen wat werkt De George Martens School is een school voor Praktijkonderwijs. Uw zoon/dochter leert hier veelal door te doen.

• Wat maakt ons bijzonder

Naast een lerende en zorgzame school, zijn wij ook een actieve school. Daarom organiseren wij allerlei leuke en/of (ont)spannende activiteiten die niet direct met de opleiding te maken hebben, zoals sport, spel en recreatie.

• Hoe ziet onze school eruit

Wij zijn een kleine school met rond 100 leerlingen. De meeste leerlingen kennen elkaar en elke docent kent elke leerling.

• Stages

Wanneer je bij ons op school komt merk je al snel dat de ‘praktijk’ belangrijk is. Niet alleen doordat we veel praktijklessen geven. Ook doordat de stage heel belangrijk is in het leerproces van de leerlingen.

• Begeleiding

In onze school is een intern ondersteuningsteam (extra hulp). Dit team bestaat uit: de ondersteuningscoördinator, de orthopedagoog en de schoolmaatschappelijk werkster.

• Projecten/thema's

Binnen onze praktijkschool werken we in vier periodes van tien weken. Iedere periode eindigt met een projectweek. In deze week doen we veel leuke dingen. Denk hierbij aan workshops, voorlichtingen en voorstellingen.

• Gezonde school

Hoe belangrijk is het om gezond te eten en te drinken? Eigenlijk weet iedereen dat wel, toch??

• Leerlingenpanel

Op onze school hebben wij een leerlingenpanelHet leerlingenpanel bestaat uit 2 docenten en uit elke klas 1 of 2 leerlingen.

• Kamp

In het eerste schooljaar ga je in de week voor de herfstvakantie 3 dagen op introductiekamp.